Verhuisd!
Door: Nienke
Blijf op de hoogte en volg Nienke
19 Maart 2005 | Australië, Sydney
Vorige week zijn we gewoon naar school geweest. Tijdens een excursie naar een art museum ontdekten we dat het vak Art Major toch niet helemaal was wat we er van verwachtten. Het was heel de tijd gezwets over Aboriginal art. Erg interessant maar ik hoef niet bij elk schilderij een half uur uitleg te hebben (die ik niet begrijp ;)). Maar we hebben nu uitleg gehad over het vak en het blijkt toch wel mee te vallen, gelukkig maar!
Het vak teaching english was gelukkig gelijk ok. In de les Aboriginal culture and philosophy moesten we iets meenemen dat iets over onszelf vertelde. Ik had voor deze gelegenheid mijn geweldige ogen shirt meegenomen van al mn vriendjes en vriendinnetjes. Iedereen vond hem erg leuk! Tijdens deze les hadden we brand-oefening, dat was het einde les en gelijk voor ons het begin van het weekend!
Woensdag avond hadden we een verjaardag van een Nederlands meisje (uit Delft trouwens). Heel gezellig alle internationale studenten op een kluitje. Donderdag zijn we de stad in gedoken voor nieuwe kleren (het wordt een hele leuke herfstmode hier haha).
We hadden ons helemaal verheugd op donderdag avond. We hadden namelijk een geweldig feest van Fresh. Een tijdje geleden heb ik verteld dat we ons in hadden geschreven bij een studentensociety (met jawel, hele leuke jongens). Het bleek uiteindelijk een hele christelijke bedoening te zijn haha. We stonden daar lekker met ons frisje naar een meisje te luisteren hoe zij hier is gekomen en wat ze gelooft en amen,amen,amen. Omdat dit niet helemaal onze manier van stappen is, zijn we maar weer weg gegaan...
De dag erna regende het heel erg (!) dus hebben we heel de dag gezellig dvd's gekeken. 's Avonds hadden we een feest op de Kuring-gai (onze campus). Dat was heel erg leuk! We hebben ons ingeschreven bij de enginering society (hopelijk beter dan fresh!). Wat moeten wij nou met enginering he haha! Maar de jongen verzekerde leuke feesten en uitstapjes en natuurlijk (niet onbelangrijk) veel mannen! Na het feest gingen we met een bus terug. Heel de terugreis hebben we 'en we gaan nog niet naar huis' en 'potje met vet' gezongen. Die Australiers vonden het helemaal geweldig (nog een keer!), dus dat was een gezellige terugreis.Vorige week zaterdag hadden we een surpriseparty van een Canadees meisje. Na geloof ik 3 uur op haar gewacht te hebben konden we eindelijk 'surprise!' roepen, maar het was weer gezellig. Daarna ben ik nog met Matthijs en Denise naar de Sidebar geweest om de avond helemaal leuk af te sluiten.
We zijn vorige week ook nog naar het zwembad en het strand geweest het was nog heerlijk weer. Dat is nu wel een beetje minder geworden. Wel heel raar, jullie hadden daar in Nederland de eerste mooie dag, wij onze eerste lelijke :(!
Maandag moesten we weer naar school. We hebben de opdracht gekregen om een toneelstuk te spelen! Ik heb zelfs een rol! Ik ben namelijk een kat :). Het is geen bijrol hoor als je dat soms denkt, ik heb zelfs tekst. Rosie is de andere kat en Denise is een hond haha. Gelukkig dat jullie er niet bij kunnen zijn wanneer we het gaan opvoeren haha!
Donderdag was het hier St Patricksday. Dat is een Iers feest en dat wordt hier heel uitbundig gevierd, alles is dan groen. De echte Ieren beginnen dan om 8 uur 's ochtends met drinken bij het ontbijt. Dat vonden wij niet helemaal nodig dus we zijn gewoon maar op normale tijd gaan stappen. Toen we binnen kwamen was iedereen al zooo ontzettend dronken, niet normaal meer! We hebben 2 Australische dudes ontmoet. Ze konden nog surfen ook! Dus we hebben gelijk gevraagd of ze het ons konden leren, en ja hoor, dat wilden ze nog ook! Geweldig, eindelijk iemand kunnen strikken. De dag erna hebben we ze gelijk gebeld en a.s. donderdag krijgen we (als het goed is) onze eerste surfles in Manly. Heel mooi!
Maar dan natuurlijk het echte nieuws:
WE ZIJN VERHUISD! Eindelijk. Een Ierse vriend heeft afgelopen donderdag met zijn truck al onze baggage (en dat is heel wat) naar het nieuwe appartement gereden. We zijn er echt helemaal blij mee! Na een hele grote schoonmaakbeurt, zijn we gelijk gaan fitnessen en gaan zwemmen. Heerlijk was dat! Al onze huisgenoten zijn ongeveer van Aziatische afkomst (ik geloof 80% van het hele appartementen complex is Aziaat. Je ruikt de rijst op een kilometer afstand), best grappig. Haha er woont een Koreaan en die heeft zichzelf Fred genoemd (dat doen er heel veel omdat hun originele naam niet uit te spreken is). het leuke is alleen, hij kan natuurlijk de 'r' niet goed zeggen, dus dan wordt het fled, grappig. Volgende week komt er een Canadees bij wonen.
Gister (vrijdag) kwam Mark (een vriend van Denise) aan in Sydney. Hij is gelijk blijven eten, erg gezellig. Hij vind ons zelfs zo aardig dat hij nu voor 2 nachtjes bij ons woont. Haha dan hoeft hij geen hostel te betalen (wat zijn wij weer lief). Vanavond hebben we de verjaardag van Matthijs. Dat wordt vast erg gezellig! Ik hou jullie op de hoogte!
Ow ja, mijn nieuwe adres is (ik kan dus post ontvangen haha hint!!!):
197/303 Castlereagh Street
Sydney NSW 2000
Australie
(mobiel: +61405981554)
Heel veel liefs Nienke
19 Maart 2005 - 05:21
Denise**:
Potverdorrie wat een mooie foto's!! :)
xx
Joehoe.. is goed.. doen we!! -
19 Maart 2005 - 05:24
Nien:
Ow, lieve mensen! Helemaal vergeten te vertellen: We gaan met Pasen naar Melbourne! Helemaal geweldig, we gaan de kou opzoeken. We gaan voor een week, met het vliegtuig. Jullie horen wel hoe het geweest is!
Dikke kus Nien -
19 Maart 2005 - 09:07
Marja:
Hé lieve Nien,
Leuk hoor al die foto's, weet ik eindelijk een voorstelling t maken van je verhalen als we elkaar volgende week weer bellen. Het huis ziet er best lux uit, mooie keuken en badkamer.
Super zo'n zwembad en fitnesszaal. Ik hoop dat je er nog tijd voor vrij kunt maken haha.
Liefs
Mams -
19 Maart 2005 - 14:39
Anne:
Niieeen! wat suuper allemaal!! have fun dan in Melbourne;) kuss -
19 Maart 2005 - 15:55
Lique:
Doe maar luxe :P
Ziet der errug relaxed uit allemaal!
Jaja..wij krijgen idd al een beetje mooi weer! Maar de herfst in Australie is nie zo herfstig toch???
x lique -
19 Maart 2005 - 20:54
haaai liefste meissie!!!!
Jij hebt toch helemaal geen tijd om te zwemmen en te sporten.!! je moet ook nog tijd over houden om te feesten! hallo..
Nien gewelllldig die rose trapleuningen en groen tapijt! hahahahahi k zat me er al 3 weken druk over te maken hoe dat er nou uitzag1 hihihi
Wel gaaf om is te zien hoe je daar nou naar school gaat. ohw pardon, university of technology tssss haha. Echt superrr leuk.
Trouwens, lekker hefstweer daar, je loopt nog steeds in je truitje, in nederland noemen we dat hoog-zomer!
Vanavond gaat the gang stappen.. en ja. je raadt het al.; het begint met een s, eindigd met een s.
Tis er Altijd gezellig, maar er mist iets...JA NIEN!! kommie nog terug?
Ik mis je wel heel erg hoor! moet ik't vanavond weer uithouden met ivar.. ook leuk haha!
nou wijffie, spreek je snel! dikke lebber van de lieffffffste eef -
20 Maart 2005 - 21:31
Roos:
hoi Nien, vind jij het ook zo leuk hier?? ;) zullen we vanmiddag maar weer lekker fitnessen, naar de sauna en dan lekker zwemmen in onze zwembaden? haha -
21 Maart 2005 - 13:29
Esther:
Hai! Geweldig al die verhalen, ik lees ze nog steeds iedere keer. Have fun in Melbourne, vergeet St.Kilda niet... ik vond de stad zelf niet echt bruisend qua stapleven, vandaar!
Ik lees de verhalen wel weer! toedeloe -
21 Maart 2005 - 14:30
Ivar:
eej zus(je).. het is vandaga heerlijk weer in ons normaliter koude NL..ik ben van t weekend lekker naar sprekers geweest, en ben zondag gaan fietsen met peet.. dat ging al stukken beter! het ziet er echt gaaf uit man, lekker luxe lekker zonnig, lekker .. gewoon lekker! lijkt wel vakantie daar(??!) doe je best op school (just like ME!)haha en veel plezier in dat overdreven pretpark wat onder je appartement ligt.. tjongenjonge... heerlijk.. ik spreek je weer.. ciao xx -
23 Maart 2005 - 09:09
Linsey:
He nien,
Ziet er goed uit zeg dt appartement! en dan heb ikhet nog niet eens over die zwembaden enzo hahaha! Super tof joh dat je naar Melbourne gaat,heel veel plezier he!
Ik ga snel weer verder met school,ja ja dat moetookgebeuren nien hahah!
kus -
23 Maart 2005 - 20:42
De:
Heey Nien, lekker hoor zo'n huis!!! zou ik ook wel willen! ben gewoon een beetje jaloers. Maar 1 kleine troost, bij jullie is t weer nu 'minder'en hier wordt t beter... haha.. nou tot mails, msns, sites.. haha dikke lebber -
25 Maart 2005 - 10:19
Helga:
Hoi Nienke,
Ik wil je even een prettige pasen wensen!! Hoe wordt dat daar eigenlijk gevierd? Ook met veel chocola? Hier staan de winkels vol met reuze chocolade eieren met een surprise erin. Sarah heeft er ook een gekregen van de oppas.
Nou groetjes maar weer en vermaak je in je luxe huis!!
Kusjes André, Helga en Sarah -
27 Maart 2005 - 08:05
Dewi:
Heey Nien, Fijne pasen daar he?! Wel eieren gaan zoeken hoor!! Die hebben ze daar ok vast wel verstopt voor je! :) xxx Deed -
27 Maart 2005 - 17:29
Eef:
he nien, als je terug komt ga je een andere sport beoefenen, namelijk handballen met een paasei...leuk? we kwamen vannacht na waterfront een paashaas tegen op het station, hij zei dattie uit sidney kwam, en ik vroeg of die jou kende, hij zei; ja dat meisje ken ik wel, die is stout geweest, ze werkt niet echt hard aan school, doet alleen maar leuke dingen, dus dit jaar krijgt ze geen chocola, (en volgens mij gaat haar broek wat strakker zitten)haha onw geintje, dat mocht ik eigenlijk niet zeggen van hem!!haha
doeiiiiiiiiii wijffie dikke lebbber -
31 Maart 2005 - 17:44
Mannie:
Yooooooo nieneke!!
HOe was het in melbourne?Beetje kou geleden?Aankomend weekend lekker feesten in schiplui....enne ik hoorde al van lies dat je stikjalours op ons ben, omdat zaterdag flippen komt!!!:) K heb er echt zin an!
K heb boloog en de brandweerman niet meer gesproken namens jou....solly...Ik ben ze weer kwijtgeraakt....
Oh ja, stonden eef en ik vrijdag in speakers, hebben we dezelfde ketting (van de nieuwe h&m in Delft!!). Maar die van mij was mooier, he eef ;)
Ik mail je snel weer!
Dikke kus -
01 April 2005 - 19:05
Eef En Deed:
Heey Nien, Is t lekker koud in Melbourne?? hier is het heerlijk warm!! terrasje met een rozeetje!! We zijn nu lekker aan het tutten voor jaja freestone haha... big Party! :) Waar ben je nou?? We zullen aan je denken onder het genot van een rozeetje! dikke smakkerd -
03 April 2005 - 01:40
Mike:
hoi Nien,
Hoorde van Eef dat je nu in Melbourne zat, maar dat het wel leuk is om iets voor je te schrijven want volgens eef krijg je te weinig reacties. Laat ff weten hoe je surflessen verlopen, ben namelijk lichtelijk jaloers op het feit dat JIJ straks op de Australische golven hebt gestaan en ik het nogsteeds met de Nederlandse en franse golven moet doen. Keep me Posted.
ohh en eef het was weer erg gezellie je ff gesproken te hebben en tot snel.
Nien dikke kus en sterkte met dat gestudeer van jou
xxx mike -
03 April 2005 - 12:41
Anne:
Heee Nien!! Gisteren was het weer feest bij freestone in de grote tent..was echt superleuk!! flippen was er weer!! weetje wel die toen ook bij de zomerfeesten waren!! echt heel leuk!! Hoe was t in Melbourne? tis hier nu heerlijk weer dit weekend:) nou dooeei Kuss An -
04 April 2005 - 12:20
hEE NIEN ~!!
Nou ik vind het echt heeeeeel erg dat ik niet bij flippen ben geweest!!
Ik stond in het o zo leuke speakers waar ik anders nooit kom :p haha
tot mijn grote spijt maarja.
Ja manja, dikke l*l MIJn ketting is mooier! we kunnen ze ook aan elkaar maken, dan hebben we een hele grote, kunnen we hem omstebeurt dragen, krijgen we ook geen ruzie haha.
Nou mike, was dat even gzellie in speakers! leuk dat je ff een berichtje plaats, en ik ben ook stikjaloers op nien d'r gesurf.... naja ze kan het vast toch niet beter dan ik, want ik heb les gehad van arie op de frieslandse plassen haha.
dikke lebber -
04 April 2005 - 12:31
LISA:
heeee nieeen!!
ik ben ook niet bij flippen geweest ik had natuurlijk weer een weekend met de scouting...beetje kut gepland...maargoed 1 voordeel eef, myrth , dewi en ik kunnen je dus NIET jaloers maken met flippen haha...terwijl jij ons wel jaloers blijft maken met je mooie verhalen en foto's! potverdorie! dikke lebber!! -
04 April 2005 - 13:08
Ivar:
eej klein studiebolleke.. Hoe gaat het? ik vond het leuk je weer eens gesproken te hebben.. Mijn schoolproject is nu afgerond en had vandaag tentamen.. laten we t dara maar niet over hebben.. morgen heb ik een herkansing.. daar ga ik zometeen goed voor leren..
*kleine mededeling voor alle kleine meisjes die niet bij flippen waren.. het was echt gaaf.. lekker puh!haha* ps. de komende dagen zijn we pausloos.. ook apart.. hoe vaak maak je dat mee? haha(dit is geen gebrek aan respect voor die man..)ciao xx -
05 April 2005 - 20:27
Eddie:
He Nien,
Nou ik was er ook beide avonden bij in de feesttent van Freestone. Was erg gezellig. Helaas al een paar weekjes niet in Speakers geweest, maar dat komt binnenkort wel weer. M'n huis is nu toch bijna af. Zal binnenkort ff de foto's van m'n wintersport op m'n site zetten. Anders ben jij de enige met onwijze leuke foto's waar iedereen jaloers op is ;)