Weer een heerlijk weekje! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Nienke Vette - WaarBenJij.nu Weer een heerlijk weekje! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Nienke Vette - WaarBenJij.nu

Weer een heerlijk weekje!

Door: Nienke

Blijf op de hoogte en volg Nienke

07 Maart 2005 | Australië, Sydney

Zoals jullie misschien al wel gelezen hebben, ben ik woensdag dan echt naar school geweest. De les ging zelfs door en er was zelfs een echte docent! Ennn ik kon zelfs het allergrootste deel van de les volgen.. het is een wonder. Het was ook best interessant, aboribinal culture and philosophy. Maar we moeten natuurlijk met mate beginnen dus na deze les konden we gelijk weekend gaan vieren haha! We zijn daarom maar lekker gaan stappen in Kings Cross. Donderdagavond hadden we op de Uni een commencement party. Het was erg gezellig en we hebben weer veel leuke mensen ontmoet! Na het feest op de Uni gingen we naar de Scruffie Murphies in de hoop dat de avond nog leuker zou worden. Maar goed, je raadt het nooit: ik kom weer eens niet binnen... niet omdat ik niet oud genoeg was maar omdat ik volgens die omhooggevallen uitsmijter te 'dronken' was! Grrrr! Je kan me veel vertellen maar ik was echt (nog) niet dronken. Maar Denise en ik lieten een leuk avondje stappen natuurlijk niet door ons neus boren, dus gingen we naar de Sidebar. Daar waren ook een paar vrienden van de Uni dus het werd gewoon een geweldige avond. Vrijdag was daarom een rustig en relaxed dagje...
We hadden van onze huisbaas gehoord dat we meer moesten gaan betalen aan huur als we niet nog een maand in het huis blijven. Echt belachelijk! Dus we wilden eigenlijk snel iets nieuws vinden... Zaterdag zijn we daarom op huizenjacht gegaan. We hadden de krant gekocht en alle advertenties van de lantaarnpalen geplukt. En het is gelukt! Het is een appartement midden in het centrum (nog beter dan nu). Het is een heel hoog gebouw (ik geloof 23 verdiepingen) en wij gaan op de 11e wonen. Er wonen in totaal 8 mensen in het appartement, maar wij hebben zeg maar ons eigen appartement in het appartement(we slapen wel weer met z'n 3en op een kamer maar daar ontkom je hier niet aan). We hebben namelijk (hou je vast) onze eigen badkamer, onze eigen TV, eigen DVD, eigen balkon en grote inloopkast! Maar ik ben nog niet klaar... beneden in het appartementen complex zijn er 2 zwembaden, 2 bubbelbaden, een fitnesszaal, een squashbaan, biljart en een sauna! Hahaha en het leuke is: Het is $30 per week goedkoper dan dat we nu betalen (huur gaat hier per week)! MOOI! Echt, we zijn er zooo blij mee! We verhuizen volgende week woensdag.
Dit heugelijke feit moest natuurlijk gevierd worden. 's Avonds gaven de Ieren uit ons huis een BBQ. Ze hadden ook allemaal andere mensen uitgenodigd. Toevallig kwamen waren er ook 2 Nederlandse jongens (Jelmer en Matthijs) op de BBQ. Het was erg gezellig dus we hebben ze gelijk daarna maar meegenomen naar de Mardi Gras. Dat is de Australische gay parade, geweldig natuurlijk. Je kon wel merken dat het in Nederland al een stuk meer geaccepteerd is. De gay parade in Nederland is veel extremer. Ook is het hier volgens mij echt raar als je als homo-paar kinderen hebt, want er liepen heel veel mensen mee met spandoeken waarop stond: We love our kids enzo... Na de Mardi Gras zijn we met z'n allen wederom naar de Sidebar gegaan (de Scruffies durven we niet meer aan haha). Lekker gedanst (Roos en ik hebben er allebei blauwe plekken aan over gehouden haha). Het was weer een 'steengoede' avond!
Zondag was het erg mooi weer dus zijn we (Denise,Rosie, Matthijs en ik) naar Bondi beach gegaan. We kwamen toevallig nog meer mensen van de Uni tegen dus het was weer een groot feest. Ik heb trouwens voor het eerst gebodyboard. DAT is echt mijn ding, geweldig! De golven zijn hier veel hoger dan in Nederland dus je gaat echt super hard. Ik geloof dat ik wel 2 uur in het water heb gelegen,haha geweldig!
Vandaag hadden we weer school, Children's Theatre. Je zit op de pabo of je zit het niet dus het werd weer een les waarin je geen moment met rust gelaten werd. Leren door te doen haha. Best spannend in het engels een beetje toneelspelen, maar gelukkig viel het vandaag nog mee. Aan het eind van het semester moeten we alleen wel een monoloog van 10 minuten spelen! IIeee! Zelfs in het Nederlands is dat al moeilijk... nou ja no worries!
Nou lieve mensen dat was het wel weer zo'n beetje. Thanks voor de vele leuke berichtjes van iedereen heel leuk!

Veel liefs Nienke

• 07 Maart 2005 - 13:01

Ivar:

hi nien..
    I was (as promised)at school at 13.00 pm.. too bad i couldn't get a computer immediatly..Now we haven't spoken eachother at all!DAMN! well the snow is finally gone(less chance to exidents)I was really excited when I heared about your new room! Now I'm really jealous!congratulations lil'one! still the same roommates! I think that you three will manage well.. well good luck/ no worries/ with love, Ivar..

• 07 Maart 2005 - 17:46

fo b

• 08 Maart 2005 - 08:51

Eef:

ej lieflieflieflieflieflief!!! hhaha
    Nien het gaat jouw volgens mij keihard tegenvallen als je weer terug bent in Ned. Het leven daar is 1 groot feest man!
    Hier niet, hier zijn alle mensen alleen maar aan het werk. haha
    Eigenlijk heel dom, dat wij hier zo zitten, terwilj het ook anders kan!..
    Ik denk dat ik daar maar ga wonen, ga nu eerst onder de zonnebank haha! kussiej

• 09 Maart 2005 - 10:28

Danielle:

Hoi Nienke,

Wel gaaf hoor waar je nu bent ik heb ik de mooie foto`s bewonderd. Ik was gisteren bij Jen en Anouk en ik hoorde dat je een tijdje weg was... Jen vertelde over je site... Maar echt geweldig en zo te lezen is het ook super gezellig... Ik hoop dat je nog een tegekke tijd krijgt en lees snel weer hoe het met je gaat... Doei doei liefs Danielle (je oud collegatje) : )

• 10 Maart 2005 - 14:46

Myrt:

He snollebol..!! Ben stikjaloers op je :D Ik ga denk ik ook maar es nadenken over een avontuurtje in Ausralia!! Niet te veel drinken he ;) Kus, Myrt

• 10 Maart 2005 - 16:05

Deed:

Hey Nien... niet te veel feesten daar he?! Je moet natuurlijk wel n beetje geld overhouden om bij ons in Suri langs te komen ;P xxx Deed

• 14 Maart 2005 - 11:04

Marja Ham:

Hoi lieve Nien, eindelijk alles weer even bijgelezen. Ik ben net terug van het zusjes weekend, en we hebben aan je gedacht, en ik weet hoe het voelt zo ver van huis. Ik had er vroeger al last van als ik bij de buurmeisje ging logeren!!Maar zo te lezen beleef je genoeg om er niet te veel last van te krijgen. Wij missen jou ook, maar ik ben ook wel jaloers op wat jij nu allemaal meemaakt. Maar misschien in mijn volgend leven (natuurlijk pas over 80 jaar),dat ik ook zo iets ga doen.Ons weekend was in ieder geval ook heeeeel gezellig, niet veel bijzonders ondernomen, behalve lekker wandelen, spelletjes, beetje drinken??? veel lekkers eten en veel lachen. Nienke, tot de volgende keer veel plezier liefs Marja

• 15 Maart 2005 - 11:27

Linsey:

he nien,

nou volgens mij heb jij het wel naar je zin hahah! ik lees alleen maar stappen en lol maken, mensen ontmoeten etc. Echt heel leuk! hier wordt het langzamerhand wat beter weer, das wel beter want ben wel in de stemming voor mooiweer. Ben trouwens nog op wintersport geweest, was echt super! Lekker weer, goede sneeuw en apres ski was top! Boarden ging ook echt super! ik hou je verhalen in de gaten!

Liefs Linsey

• 17 Maart 2005 - 12:08

Helga:

Hallo Nienke, wat een leuk verhaal weer. Je maakt heel wat mee zo! Vooral de foto's vinden we ook heel erg leuk. Bij ons gaat alles gewoon zijn gangetje. Natuurlijk groeit Sarah hard en het os een echte italiaanse kletskous. Als je terug bent moet je maar snel weer eens een weekje onze kant op komen!

Groetjes, Helga