Een maand! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Nienke Vette - WaarBenJij.nu Een maand! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Nienke Vette - WaarBenJij.nu

Een maand!

Door: Nienke

Blijf op de hoogte en volg Nienke

28 Februari 2005 | Australië, Sydney

Het heeft even geduurd, maar hier is mijn volgende verhaal uit Australie! Het is hier gewoon zooo leuk, dat ik er bijna geen tijd voor heb gehad! Afgelopen 2 weken hebben we introductie gehad. De eerste maandag hadden we een BBQ met alle internationale studenten op de Uni. Was gezellig! Daarna ging ongeveer iedereen naar huis, maar wij zijn nog even blijven hangen. Wat bleek.... was er een afterparty! Geweldig! Dus wij (denies, Roos en ik) naar die afterparty natuurlijk. Daar hebben we nog meer Nederlanders ontmoet (op de een of andere manier trek je toch naar elkaar toe), Canadezen en Zweden. Het was echt heeel gezellig! Dinsdag hadden we een of andere introductie les. Maar Roos en ik vonden het belangrijker om zonnebrand te kopen zodat we na de les linea recta naar het zwembad konden haha...ooo slecht zeg!
Zoals ik in mijn vorige verhaal al had geschreven, konden we ons inschrijven voor verschillende activiteiten. Dit was allemaal vrij goedkoop en het is echt een leuke manier om wat meer van Sydney te zien en natuurlijk om mensen te leren kennen. Woensdag zijn we daarom naar het Aquarium in Darling Harbour geweest. Nou mensen, ik heb echt nog nooit zulke grote roggen gezien! Echt huge! Ook waren er natuurlijk haaien aanwezig, altijd spectaculair als ze eigenlijk een meter van je vandaan zwemmen.
's Avonds hadden we een cocktailparty boven op een heel hoog gebouw. Het uitzicht over Sydney was echt heel mooi! Het was een cocktailparty zonder cocktails, heel apart haha. Maar er was wel (gratis) wijn! Je kunt dus wel raden hoe we er aan toe waren toen we hierna nog naar de pubcrowl (kroegentocht) gingen ;)! De pubcrowl was voor alle internationale studenten en the peer-networkers (dat zijn Australische studenten in oranje T-shirts die heel de tijd vertellen waar je heen moet haha). Uiteindelijk zijn Denise en ik met Peter en Chris beland in The Three Wise Monkeys, het was weer een skitterende avond!
Zaterdag zijn we naar the Blue Mountains geweest. Maar voordat we daar heen gingen reed onze chauffeur nog even langs het Olympisch stadion. Daar was niet zo veel te zien, maar toch leuk dat we er even geweest waren. Hierna gingen we naar een Wildlife park. Daar zagen we voor het eerst kangaroos en koala's. Het park leek meer op een kinderboerderij met Australische dieren. Overal kon je kangaroos aaien en eten geven. Ook hebben we natuurlijk krokodillen gezien. Daarna gingen we naar the Blue Mountains. Het zijn, je raad het al, blauwe bergen. Dat komt door de eucalyptus bomen die daar staan. Het was erg mooi. We liepen echt over hele mooie paden, door grotten en door het bos. Heel de dag was het trouwens al bloedheet maar op een gegeven moment ging het toch regenen! Niet normaal meer! Het water stroomde echt als een gek de bergen en heuvels af. Ook ging het hagelen met enorme hagelstenen! Maar goed, het waren weer Rome taferelen met echte poncho's ;). Het was wel erg leuk dat hierdoor de waterval ontzettend groot werd! Na dit uitstapje zijn we met een paar mensen voor 10 dollar (ongeveer 6 eurt) gaan eten. Heerlijk!
Afgelopen woensdag was er 'O' day op de Uni. Dit wil zeggen Orientation day. Alle sportverenigingen en studenten society's waren vertegenwordigd en dan kun je je ergens voor in schrijven. We hadden met de meiden al afgesproken om te gaan Atletieken. We moeten toch een beetje in beweging blijven als we niet als 3 propjes terug willen komen! Dus daar hebben we ons voor ingeschreven. Verder waren er nog verschillende studentenverenigingen. Nu we op een ECHTE universiteit zitten, willen we ook wel eens lid zijn van een ECHTE studentenvereniging! De eerste die we tegenkwamen leek ons wel leuk, veel feestjes, altijd leuk. We wilden ons gaan inschrijven toen een jongen ineens tegen Roos zei: 'O Roos, ik wist niet dat jij lesbisch was!' Hahah verkeerde vereninging! We hebben ons later ingeschreven voor Salad Bowl. Erg gezellig allemaal, het eerste feestje staat al gepland! Later hoorden we dat Fresh ook een erg leuke verening was. Geweldig, bleek dat er ook nog een erg leuke jongen stond om de mensen te informeren en in te schrijven. Daar hoefde ik dus niet over te twijfelen, ik moest bij deze verening haha. 'Waar kan ik me inschrijven?' vroeg ik dus ook maar meteen. De jongen was totaal overrompeld ;) en vroeg of hij eerst niet even wat moest vertellen. Maar dat vond ik niet nodig, het leek me wel leuk allemaal (later hebben we toch maar even uitleg gevraagd aan deze leuke jongen haha).
's Avonds hadden we weer een pubcrowl. Erg leuk allemaal weer veel gelachen en gepraat. Maar de details blijven tussen de Australische grenzen he!
De volgende dag hadden we een wandeling van Bronte to Bondi. Het was een wandeling langs de kust. Erg mooi, maar met ons hangover hoofd sloften we er maar een beetje achteraan haha! We wilden die avond echt vroeg naar bed, maar werden weer uitgenodigd bij Peter en Chris om daarna naar een feestje in North Sydney te gaan... jaaa dat is leuk!
Vrijdag waren we dus echt verrot... maar we gingen zeilen! Was echt super! We zijn onder de harbour bridge en langs het Opera house gezeild. We moesten ook af en toe helpen met die zeilen en touwen en al die toestanden. Was erg leuk. Op een gegeven moment gingen we de baai uit en daar was het water heel wat wilder. Ik mocht sturen (dat kan niet goed gaan).... Na een tijdje moest ik een bocht maken. Ik weet niet of het nou door mij kwam maar er ging iets fout,waardoor Jelle die mast tegen z'n kop kreeg, hup pet in het water! Jelle moest en zou zn pet terug hebben :), dus na veel rondjes varen en vele pogingen hadden we hem eindelijk terug. We zagen allemaal ongeveer groen en wilden nu dus erg graag terug! Maar we hebben allemaal alles binnen gehouden en het was erg leuk!
Zaterdag was onze Denise jarig! Feest! We hebben taart gegeten en natuurlijk cadeautjes gegeven. Ook hebben we het hele huis schoongemaakt, want 's avonds was er feest bij ons thuis! We hadden iedereen die we tot nu toe kenden uitgenodigd. Voor deze gelegenheid hadden we 25 liter sangria gemaakt (beter te veel dan te weinig). Het smaakte echt heel goed (serieus). Van onze huisgenoten kreeg Denies een hele grote Pooh beer, echt heel lief van ze! Het feest was echt erg gezellig. Er kwamen nog meer mensen die we helemaal niet kenden maar die via via uitgenodigd waren. Sangria genoeg, dus dat was geen probleem. Hierna zijn we weer naar the three wise monkeys gegaan (super leuke tent) om het feest voort te zetten. Het was weer een geslaagde avond!

Nu zullen jullie mischien denken: Nienke, je ging er toch heen om te studeren? Ik kan jullie vertellen dat dat ook zo is.Vandaag ben ik zelfs voor het eerst naar school geweest! Kwamen we daar aan na een half uur met de shuttlebus, is de lerares ziek! We hebben het dus echt geprobeerd en onze goede wil getoond haha! Wel hebben we vandaag ons lesrooster in elkaar gezet. We hebben om maandag, dinsdag en woensdag les (en dan niet meer dan 4 uur per dag;)). Niet slecht he! De rest van de week houden we vrij voor leuke dingen. Nee hoor, ik vind het ook wel weer leuk om naar school te gaan.

Zoals jullie horen heb ik het hier echt geweldig naar mijn zin. Ik geniet echt van elke dag, het is een groot feest hier!

Ik vind het echt heel leuk om al jullie reacties en mailtjes te krijgen! Dank je wel!

Liefs Nien

• 28 Februari 2005 - 11:01

Ria:

Ja ik begon me al af te vragen wat jij daar ging doen. Ik heb bijna 2 weken nodig om je berichten te lezen. Maar Nienke fijn dat je het zo naar je zin hebt. Daar zorgen die worrie people voor natuurlijk. Liefs,
    Ria

• 28 Februari 2005 - 11:22

Judith:

He nien,

Wat een leuke verhalen allemaal! Je hebt het daar echt naar je zin daar. Je verhalen zijn ook leuk om te lezen. Ik wens je daar nog heel veel plezier en ik zal je verhalen blijven lezen. Trouwens het derde heeft gisteren zijn eerste puntje gepakt zonder jou. 10-10. Groetjes, Judith

• 28 Februari 2005 - 11:34

Ivar:

hi nien.. ik dacht dat IK JOU ten alle tijde het goede voorbeeld had gegeven wat school betreft.. ;) maar nu verzuim je al om een fles zonnebrand te halen? slechte zaak nien..

eej maar kleine..ander nieuwsfeitje:het is nu al ruim een maand geleden dat wij enig geirriteerde woordewisseling hebben gehad!mag ook wel eens gezegd worden!haha
    ik ben blij dat je het zo naar je zin hebt en goed op jezelf let door natuurlijk veel bij elkaar te blijven, de gezelligheid op te zoeken, veel van de omgeving te genieten en natuurlijk het aantal alcoholische versnaperingen tot een minimum te beperken!ik ben trots op je!wat een discipline..haha

eej nien als je terugkomt uit aussieland, mag je best een kangoeroe meenemen. lijk me leuke beesten.ik zal de details nog even bespreken met P&M.. vasco's toestemming heb ik al:wie zwijgt stemt immers toe, en hij ligt nu lekker te slapen..korkodillen mag je daar laten want zoals je weet ben ik allergisch voor dieren zonder haren en zonder schubben..maar met een groot arsenaal aan tanden!

ik ben dit weekend weer naar speakers geweest..was ERG druk door het bluesfestival..je kon geen seconde op dezelfde plek staan!beetje jammer..gelukkig was f-stone leuker!ik mocht ook weer draaien..dat was weer gaaf!

ik spreek je snel weer!

xx ivar(je kent me vast wel..)

• 28 Februari 2005 - 13:54

Dewi:

Nien, t wordt tijd dat je terug komt :P k stond gewoon 'alleen' in speakers vrijdag :( haha... nee hoor meid,feest jij daar nog maar even lekker door!! xxx

• 28 Februari 2005 - 16:28

Marja:

Hé lieve Nien,

We zijn weer volledig op de hoogte van je hele doen en laten. Leuk lang verhaal weer, en we kunnen goed zien dat je het erg leuk hebt.
    Kusjes en tot mails of bels
    Mams

• 28 Februari 2005 - 17:50

Manon * Je Allerliefste Nichtje*:

Hey mop,,
    zo te zien heb je het wel leuk he...leuk...hier alles ook helemaal naar zijn zin hoor..! Alhoewel ik je wel heel erg mis.. We gaan in de meivakantie met andre, helga en sarah naar frankrijk voor een weekje en dat word helemaal te gek....Ja,, K zag dat je het heel erg naar je zin hebt en dat is maar goed ook...maak ik me tenminste geen zorgen meer om mijn grote nichtjah.. Maar hier thuis is alles ook goed...mijn vader heeft een nieuwe telefoon en mag zo nu en dan zijn oude gebruiken...K weet al helemaal hoe hij werkt.. en mijn beltegoed raakt al op...Maar ik heb 25 euro beltegoed al 2 jaar ...nou zit ik op de 4 euro...:) ach..Als et op is krijg ik van mijn vader toch weer nieuwe...Leuk dat je iedereen zo op de hoogte houd zodat we kunnen zien dat het goed met je gaat... Jammer dat we elkaar zo weinig spreken en dat zal wel zo blijven... Dus door een reactie te plaatsen hou ik je toch op de hoogte... Je word zeker beladen door de mailtjes? K snap 't... Nou tot, mails, schrijfs(op deze site) ... Marja als enige vrouw in huis..dat is moeilijk vooral met peet ... :P haha geintje..
    Nou tot horens.. Kusje je nichtje Manon

• 28 Februari 2005 - 21:05

Manja:

Yo nienepien :)
    Ik wordt steeds blijer als ik jouw verhalen lees! Het lijkt me echt geweldig wat jij allemaal meemaakt.

Hier vriest het nu keihard, zelfs de training ging niet door omdat het veld te hard was. Ze zeggen dat het vanacht -10 gaat worden....brrrr! Wel gek hoor, dat het in maart nog ff zo onwijs koud wordt!

Voorlopig ga ik ff niet bij reki werken, want ik ben geen dag meer vrij van school....snik! Dus de kindjes zullen ons wel missen, haha! Ik jou ook!

Vanmorgen wilde ik echt graag op msn komen, kan ik live wat vragen op je afvuren.....maar helaas, ik kan niet zo makkelijk als jij even van school weg blijven :(

Hahahaha ik zag vrijdag nog 'bol oog' in speakers. Ik wilde gelijk naar hem toe gaan om hem de groetjes van jou te doen, was ik hem alweer kwijt....balen zeg. Misschien kwam het wel door de drank, dat ik hem niet meer kon vinden. Gelukkig ben ik met Ivar mee naar huis gefietst, dan weet ik altijd dat ik veilig thuis kom :)

Nou meis, genieten!!!!! (volgens mij doe je dat al volop!)
    XX Man

• 28 Februari 2005 - 21:56

Ivar All The Way From Holland:

Toch blij dat ik als reputatie heb "dat ik dames veilig in schipluiden breng." haha

maar ff de reden voor mijn reactie was dat ik je sms-je niet had gezien..ik moest om 16u op school zijn L A Z Y motherf*cker..haha ff kort dus..ik heb je smsje niet gezien en dus ook geen kans gehad om op msn te komen..big X ik ga lekker m'n warme bedje in..veel te koud buiten..!

• 01 Maart 2005 - 09:09

Gitta:

hoi nienke, je maak wel erugh veel plezier!!! ik hoef me toch nog geen zorgen te maken he aldus je ouwe tante!! ha ha

• 01 Maart 2005 - 10:39

Eef:

Nou manja! je hoeft ivar niet zo de hemel in te prijzen hoor! hij moest toevallig ook die kant op, naar schipluiden...
    Die ief die gaat helemaal naast z'n sandalen lopen zo. Daarlijk heeftie nien niet meer nodig, dat mag natuurlijk niet!
    Ik ben het wel met ief mee dat nien een skippert mee moet nemen, Dan hoef ik volgens ief niet meer met de lift, kan ik gewoon op ze rug, het balkon op springen! haha
    toedeloe!
    xxx vant'aller liefste meisje van delft jeejuh

• 01 Maart 2005 - 11:45

Ivar:

en bedankt voor je bijdrage eef..wat een vertrouwen..aha

• 01 Maart 2005 - 14:46

Jojanneke:

Hee Nien,
    Ik heb erg gelachen met je vriendinnen vorige week donderdag! top meiden! maar jij hebt het ook aardig naar je zin zo te lezen!

en EEF als je dit leest, pracht foto van jou en lau in Las Palmas!
    kus Jojann

• 01 Maart 2005 - 17:56

Bianca:

Hi Nienke,
    Zo te horen heb je het prima daar naar je zin, leuk hoor! En idd komt studeren er nog wel van? Verder heel veel fun en geniet ervan! Groetjes Bianca

• 02 Maart 2005 - 00:40

Nienke:

Lieve mensen! Ik kan vertellen dat ik eindelijk echt naar school ben geweest! We hadden vandaag het vak Aboriginal culture and philosophy.. haha als dat niet interessant is! Maar goed, het belangrijkste is dat ik nu weekend ga vieren MOOI! Vanavond gaan we lekker stappen in Bondi Jeeh!
    Iedereen bedankt voor jullie leuke berichtjes!
    xxx Nien

• 02 Maart 2005 - 17:23

Dewi:

Zozo.. dus je doet toch nog wel wat nuttigs daar ;) nou nien, terwijl jij daar lekker op t strand ligt (en natuurlijk naar SCHOOL gaat..), kunnen wij ondertussen skien hier in Nederland!!! toedels..

• 03 Maart 2005 - 16:47

Edwin:

Hoi Nien, Erg leuk die nieuwe verhalen en foto's elke keer! Het lijkt wel of de dagen in Australie langer duren, je maakt zoveel mee ;) Hier gaat alles z'n gangetje. Over 2 weekjes lekker op wintersport, en natuurlijk druk in m'n huis bezig. Geniet van alles verder!!! Eddie

• 03 Maart 2005 - 21:45

T-eef:

heej ed, hoezo ga je nou op wintersport johw, je kunt hier zo met je snowboard van het dak van de albertheijn boarden!

Nien, vannacht wordt het hier-17 ! brrrrr mag ik naar jouw? haha xxx

• 04 Maart 2005 - 19:10

Mike:

hoi nien,
    wat een super gave verhalen allemaal. lijkt me heerlijk om met een katerig hoofd lekker naar bondi beach te lopen!! hoe zijn de golven, word er een beetje gesurfd??

en zo te lezen heb je ook een nieuwe stamkroeg te pakken, waar je dan niet alleen op vrijdag heen gaat!!
    ohh en ehh eef wanneer ben je weer een keer in speakers, kunnen we gezellig kletsen over nien!!
    xxx mike

• 07 Maart 2005 - 11:17

An:

Heeeee Nien!!
    Leuk om weer iets te lezen!! Wintersport was echt suuuperleuk!!! Have fun maar weer haha..Kussie