G'day - Reisverslag uit Sydney, Australië van Nienke Vette - WaarBenJij.nu G'day - Reisverslag uit Sydney, Australië van Nienke Vette - WaarBenJij.nu

G'day

Door: Nienke

Blijf op de hoogte en volg Nienke

14 Februari 2005 | Australië, Sydney

Hallo allemaal!
Zoals sommigen van jullie misschien wel weten, zijn de chicks vrijdag verhuisd naar een ander huis. Het huis ligt echt heel goed, we zitten in een zucht en een scheet in het centrum, op de uni, in Darling Harbour en Chinatown echt geweldig! De mensen in het huis zijn alleen een beetje vreemd haha. Allemaal Ieren, die zijn sowiezo al niet te verstaan. Maar het is goed om dichter bij het centrum te zitten dus voorlopig (iig 2 weken) blijven we hier. Daarna proberen we allemaal apart te gaan wonen.
Woensdag zijn we in Bondi beach uit geweest. Wat een feest! Geweldig! Leuke mensen ontmoet ;) en veel gedronken... o o o. Later heeft Shaun (een engelse huisgenoot) aan Roos z'n liefde verklaart door het in zijn hoofd gestampte zinnetje: 'mak ik jou koessen?' aan haar te vertellen, maar Roos vond het geen goed plan. Ahhh arme Shaun, het was zo romantisch bedoeld haha. Na een spelletje twister (jaa eindelijk) en een watergevecht om 5 uur 's nachts, gingen we lekker slapen.
We zijn deze week ook nog naar de Royal Botanic Gardens geweest. Het was namelijk niet echt mooi weer (hoe kan dat nou?)dus dat was dan een mooie bezigheid. Die botanische tuinen waren echt heel erg mooi. Er waren heel veel palmbomen en andere planten en bloemen die we nog nooit eerder hadden gezien. Ook hingen er hele grote vleermuizen in de bomen en zagen we gewoon een wilde kakkatoe vliegen.
Vrijdag hadden we een gemaskerd bal. Dit feest was voor alle mensen die in een huis wonen van Sleeping With The Enemy (snap ook niet echt de clou van deze naam..). Dat is een organisatie waar ons huis ook bij hoort. Goed, wij hebben natuurlijk stad en land afgelopen om ergens een masker op de kop te tikken. We waren erg origineel vonden we want we hadden een rode, een witte en een blauwe gekocht (jaja de nederlandse vlag). Op het feest aangekomen had uiteindelijk helemaal niemand een masker haha! Nou ja, het was weer een heel erg leuk feest met allemaal leuke mensen.
Zaterdag ben ik 's ochtend even alleen een wandeling gaan maken naar Darling Harbour, Paddy's Market en China town. Het is wel lekker om ook even momenten voor jezelf te hebben als je al 2 weken met andere mensen bezig bent. s' Middags zijn we nog even met de meiden naar Paddy's Market geweest (een immens grote overdekte markt) en uiteraard hebben we niks gekocht haha. We zagen trouwens nog een man die echt de mooiste en bekendste melodietjes wist te spelen op gevulde flesjes en een drumstel. Dat was echt heel leuk om te zien!
Hierna hebben Roos en ik de sopsnollen uitgehangen en de hele badkamer schoongemaakt, want die stonk naar maandverband (gebruikt ja) en weet ik niet wat meer. Gatver! Maar nu is die weer lekker schoon en durven we weer te douchen.
Zondag zijn we naar het IMAX theater geweest en hebben we de Polar Express in 3D gezien, geinig.
Vandaag zijn we dan eindelijk voor het eerst naar school gegaan. Het is gedaan met de vakantie haha. Nee hoor, het zijn allemaal leuke vooruitzichten. Vanavond hebben we een BBQ en woensdag een cocktail party. Verder kunnen we ons inschrijven voor allemaal leuke uitstapjes enzo. Dat gaan we zeker doen! Ik ben heel erg benieuwd!
Ik hou jullie op de hoogte!

Liefs Nienke

• 14 Februari 2005 - 09:02

Ingel:

leuk al jullie belevenissen en foto's!!!!
    Is het erg duur in Aussie?
    Groetjes aan iedereen!
    liefs inge

• 14 Februari 2005 - 17:43

Priscilla:

Nou die chicks van huize Tom vermaken zich wel.............

• 15 Februari 2005 - 12:45

Willemieke:

heej lieve nien!!! superleuk verhaal en vooral heeeele mooie foto's!! Opera house kan je idd niet vaak genoeg zien, blijft mooi!!!
    en lekker stappen he daar?!?! haha, nou wij gaan hier ook gewoon lekker door met uitgaan en feestjes geven/bezoeken hoor maar zonder jou is wel beetje saai (vooral erg rustig hihihi) iig heeeel veel plezier en blijf vooral zo doorgaan met verhalen en foto's plaatsen want das superleuk!!!!
    liefs, kus, willem!!

• 17 Februari 2005 - 00:09

Steven Post:

Hé Nien
    Een beetje laat... maar beter laat dan... juist je snap het al.
    Lees ik net dat verhaal van "grote verhalen van een kleine meid" heb je 't over m'n speakers (een beetje vreemd, er is er natuurlijk maar 1!!!) maar goed, ik denk dus
    ...kut...
    ik was speciaal uitgenodigd door jou dat ik bij je afscheids feestje in speakers mocht zijn.... kom ik dus op zaterdag.... weet ik veel dat jullie er bijna alleen maar op vrijdagavond er zitten.... oeps
    "een beetje dom" van mij
    Maar goed, via deze weg als nog een kus toegewenst.
    dikke -x-
    Mocht je die kikke(zonne)brillen nog houden na afloop? Lekker stoer doen op dat Bondi beach... ehu?...
    keep up the foto's, hebben we wat om te lachen hier in 't winters koude holland.
    Sprak Lisa laatst, en toen had ze 't over dat je iets van een (eigen) website had. Had alleen wel wat moeite om de naam te onthouden~~~~~~hips~~~~~~~~dan zijn die sms-jes toch wel handig.

Nou schat,
    Veel plezier toe gewenst en succes voor je studie... AAAGHHH!!!

ps. ik weet nu je site dus zal nog wel controleren op nieuwe verhalen.
    -x-

• 17 Februari 2005 - 16:10

Bianc:

Hey Nien, dat is wel een opvallende klein stukje over de Pabo...;-) Maar ik lees het al...je hebt het er net zo goed naar je zin als Sandra heeft gehad. Lekker hoor!
    Trouwens, een vriendin van de Pabo wil graag stage lopen in Sydney, is dat mogelijk denk je? Liefs Bianc.
    Tip van een Zui-Afrika-ganger: Geniet van iedere minuut die je daar beleefd. Ik wil ook alweer terug! :'(

• 17 Februari 2005 - 16:11

Biankie:

Sorry voor de taalfouten zie ik ineens haha.

• 18 Februari 2005 - 11:00

An:

Ik wil een kangaroe, een echte kangaroe...die zegt van spring maar achterop, ik breng je overal naar toe!!!!!!!!!!!! hhahahah hebbie er al eentje nien?? nouuu dooeeei Kus Annage

• 18 Februari 2005 - 11:09

Anneee:

Want met een kangaroe
    Een echte kangaroe
    Dan spring je vrolijk over alles heen
    En word je helemaal niet moe....ideetje nien? X

• 20 Februari 2005 - 04:56

Mike:

hoi Nien, klinkt erg gezellie daar!! Ruilen??? ik daar lekker surfen, jij hier leuk gillende pubers Engels geven!! ik hoor het wel. have fun, ohh en Speakers zonder jou is niet hetzelfde.Voordeel is wel dat ik EINDELIJK gezellig met eef heb kunnen kletsen! EEF we kletsen snel bij.
    doei Nien have fun and enjoy yourself!!
    doei xxx mike

• 20 Februari 2005 - 19:39

Eef:

haaaaaaaaai nien!!! nou idd, heb ik EINDELIJK es met mike kunnen kletsen, want jij moest natuurlijk allltijd alle aandacht trekken :) dus mike heeft eigenlijk nooit een glimp van mij op kunnen vangen, maar ik weet nu inmiddels z'n hele levens verhaal, en hij is ook niet zo'n arrogante lul als ik dacht én heb kennis gemaakt met de barman->neeffie van mike, leuk hoor!haha.
    Gister hebben lies en ik na speakers nog grootse avonturen beleefd in een meubelstoffeerderij om 8 uur 's ochtends in een hok tussen het schuimrubber :)!
    wordt vervolgd!......>

• 20 Februari 2005 - 22:46

Ivar:

eef moet jij er ook niet bij vermelden dat jij dacht een hele goede barvrouw te zijn? en dat toen een lege fles achter je rug langs naar een barkeeper(neef v. mike?) gooide.. en hij deze helaas niet kon vangen om jij die fles midden tussen de omgespoelde glazen gooide? haha

ok genoeg.. hoe gaat het nien? ik ben erg benieuwd hoe het was bij de blue mountains.. hier is alles goed gegaan.. ik ben helaas 2x naar speakers gegaan(de rest ging naar hollywood, lijkt me duidelijk) maar je raadt het al.. zo is t gezellig op vrijdagavond..bedenk je zaterdag om 2uur alsnog naar speakers te gaan is t WEER leuk.. miste je wel tuurlijk.. ik ben benieuwd naar je nieuwe belevenissen, je verhalen over t uitgaan(hint>uitgebreide versie!haha)en tuurlijk alles wat je beleefd hebt sinds je eerste dagje op de uni! please do.. het was leuk je laatst weer eens te horen.. ga nu maar lekker slapen oh nee je komt er nu ongeveer uit! ook leuk! vanuit het koude schipluiden, greetz en kisses from your big bro'..

ps. had hier denk beter een mail van kunnen maken?! haha > TE LAAT

• 21 Februari 2005 - 19:29

Mike:

hoi nien,

wat voor soort vakken ben je daar op de uni aan het volgen?? en hoe gaat het met het'engels' lullen???
    en ehh eef heeft helemaal gelijk..... heb altijd alleen oog voor jou gehad, maar nu kan ik ook aan haar een beetje aandacht geven. dus eef vanaf nu....... en ehh eef vraagje wat heb jij toch met barmannen;)
    nien ga snel weer lezen over je 'avonturen'daar Down-Under !!

xx mike

• 21 Februari 2005 - 22:10

Dewi:

HEEY Nien, Ik zat net ff op de site van Jelle foto's te kijken... jullie zijn ook nat geregend... dus wij zijn hier niet de enige hahahaha.... Wanneer komen jou verhalen en foto's nou weer??
    xxxx

• 22 Februari 2005 - 08:11

Helga:

Hallo Nineke,
    Lig jij daar lekker in de zon bruin te bakken terwijl wij hier vanaf zondag in de sneeuw zitten. Kunnen we ruilen?!!
    Veel plezier maar weer, we zijn benieuwd naar je volgende ervaringen.
    André, Sarah en Helga

• 23 Februari 2005 - 17:10

Sander:

He meis,

Ik zie je dat je erg naar je zin hebt in Oz, wordt er nog jaloers van...

Nog ff dan vertrekken wij ook... Ons vliegtuig gaat 19 april, en we komen in Sidney aan,dus we komen je zowiezo nog wel opzoeken. Even tijdelijk het aantal mannen opkrikken in dat huisje waar je zit, want ik zie dr maar een op de foto's ;-)

Groeten vanuit het veel s te koude Nederland

aaaaaaaaahh!!!! was k al maar daar...

mzzl sander

• 24 Februari 2005 - 21:20

Lisa Jojanneke En Eef!!:

hee lieflieflieflieeevee nien!!
    vanavond gaat het er dan eindelijk van komen!! we gaaaaaan naaaar las palmas jeeuuuhh!! lautje gaat ook nog mee!! gezellig!! we gaan lekker sletten!!! hahahaha wordt vervogld...;) nou lieeeevee nien we missen je natuurrlijk nog heeel veeeel!!! en we gaan zeker alle gemiste tijd inhalen!! dikke lebber van ons allemaal!!!

• 25 Februari 2005 - 12:05

Bianca:

Ha die Nien,
    Ik hoorde van je bro dat je het super naar je zin hebt downunder! Je verhalen staan ook erg leuk vermeld. Toevallig mn nichtje Mara al tegengekomen?? Verder alles goed hier, zn gangetje! Nou meis, heel veel plezier, geniet, studeerse en take car!
    Liefs Bianca