Laatste bericht!
Door: Nienke
Blijf op de hoogte en volg Nienke
23 Juli 2005 | Australië, Cairns
Na Airlie beach zijn we naar Magnetic Island gegaan. Voor degene die het wil weten: Magnetic omdat het kompas van Captain Cook raar ging doen toen hij langs het eiland vaarde (weer wat geleerd!). Het is echt een heel mooi klein eiland waar je binnen 20 minuten van de ene naar de andere kant kan rijden. Maar goed, we kwamen er aan en het was schitterend weer dus we zijn gelijk op het strand gesprongen. Het hostel waar we sliepen was erg leuk, het zat gelijk aan een heel mooi strand met palmbomen! We hebben er de tweede dag een GEWELDIGE barbie cabrio gehuurd helemaal compleet met roze fluele bekleding en een cheesy cassettebandje haha. Ik was de enige die kon rijden van de 4 dus heb ik heel de dag voor chauffeur gespeeld. Echt lachen, ik ben al niet zo een doorgewinterde autorijder, moest ik ook nog eens aan de linker kant gaan rijden met het stuur aan de verkeerde kant! Het ging eigenlijk wonderbaarlijk goed, ik ben door het half jaar in sydney toch wel erg gewend aan het links rijden. Maar af en toe scheet ik toch wel 7 kleuren als Pinky de berg niet opkwam met 4 zwaargewichten (ja de kilootjes van een heel goed half jaar he haha) er in en dus gewoon af sloeg midden op de berg! Tja, dat is nog eens een hellingproef!
We zijn met Pinky lekker het hele eiland rondgetourd. Het was echt geweldig, we reden op van die bergwegen met een schitterend uitzicht op de zee!
Ook zijn we toen naar Florence bay gegaan. Na hele stijle wandeling kwamen we aan bij een heel mooi strand, bijna geen mensen, heel mooi! Ook hebben we er gesnorkeld, was weer leuk.
's avonds hebben we gegeten met een aantal mensen van de Uni die we op Magnetic Island tegen kwamen (hoe is het toch mogelijk, we komen overal bekenden tegen!). Ook hebben we Chris en Roos naar de ferry gebracht met de barbieauto want die vertrokken al naar Cairns. De volgende dag zijn Denise en ik naar Radical bay gegaan. Dit strand was echt nog mooier! Omdat het best moeilijk was om er te komen waren er maar 8 mensen op het hele strand. Echt super mooi: palmbomen, de baai omgeven door rotsen, af en toe een zeilschip die langs komt varen en Jack Johnson op je oren, ik kan je vertellen, dat is echt genieten! Maar aan al het moois komt een eind, we moesten Magnetic Island weer verlaten. Omdat er 's avonds niet veel te doen was, besloten Nies en ik om het weekend te gaan vieren in Townsville. Toen we deze stad aan het verkennen waren, kwamen we tot de ontdekking dat het echt een spookstad was. Er waren best veel cafeetjes ed, maar er was gewoon niemand op straat! Maar goed, 's avonds was dat gelukkig wel het geval en zijn we met Oliver en Eifion (jongens van Fraser tour) uit geweest. De volgende dag hebben we Townsville nog even bekeken want de dag erna vertrokken we weer.
Eerst zouden we ook naar Mission beach gaan, schijnt heel mooi te zijn met de rainforest aan het strand. Maar omdat er daar verder niet zo veel te zien is en het slecht weer was hebben we dat maar overgeslagen en zijn we gelijk naar Cairns gegaan. Daar kwamen we Roos en Chris natuurlijk weer tegen! En in Cairns zit ik dus nu want dat is de laatste plaats die we aandoen op onze reis. Jammer genoeg is het echt alleen maar $&*&^*^@! weer, het regent alleen maar. Dat is een beetje jammer van de tropen... Maar goed, we hebben genoeg leuke dingen gedaan hoor!
We zijn met met een Reef trip het Great barrier Reef op geweest. Door het weer was de zee best ruig dus we hadden behoorlijk wat mensen aan boord die groen zagen. Gelukkig konden Nies en ik er aardig tegen. Eerst stopten we op een plek midden op zee om te gaan snorkelen. Nou dat was echt zo verschrikkelijk mooi, dat had ik nog niet gezien! Zo veel koraal, zo veel mooie vissen. Ook hebben we toen een zeeschildpad gezien, dat was echt zo geweldig! We konden heel dichtbij komen, zo mooi. Je kon op de boot ook een scubadive doen. Dat is dat je een half uur een soort introductieduik doet. Dat wilden Nies en ik wel, geweldig duiken op een van de mooiste plekken ter wereld! Eerst moesten we een paar skills doen zoals je mondstuk in en uit doen onder water ed. Daarna gingen we dan echt duiken. Er waren heel veel vissen die heel de tijd met ons meezwommen. Ook was er een hele grote (echt even groot als ik!!!) vis, Wally met van die heeele dikke lippen en een grote mond (iieee). Dat was een vis die mensen erg leuk vind en het geweldig vind om geaaid te worden! Op het begin moest ik echt niks van deze vriend weten en zat ik heel de tijd te kijken waar die grote Wally nou was. Maar op een gegeven moment had ik zoiets, what the hell en heb ik m zelfs geaaid hahaha. Het was echt zo mooi, met duiken zie je natuurlijk toch meer dan met snorkelen. Ook waren er van die hele grote schelpen die dicht gaan als je ze aait haha grappig. Natuurlijk hebben we nemo's gezien en nog heeeel veel andere mooie vissen. Het was echt grandioos. Hierna gingen we naar een andere plek op het rif om daar ook nog even te snorkelen. Weer was het natuurlijk schitterend en Nies en ik zwommen handje in handje om echt niets te missen (2 zien meer dan 1 he?!). Dus alles was vredig en rustig onder water totdat ik zowat een hartverzakking kreeg omdat er op nog geen 5 meter van ons vandaan, een haai zwom!!!!Echt waar! Dat is wel even schrikken! Dus nies en ik zijn zo snel mogelijk terug naar de boot gezwommen. Dit was achteraf een beetje een overdreven reactie, het bleek een Whitetip reef shark te zijn en die zijn dus niet gevaarlijk voor mensen. Ja, wisten wij veel! Het idee haai alleen al is gewoon al eng haha ook deze heeft grote tanden. Maar nadat we bekomen waren van de schrik was het toch wel geweldig dat we er een gezien hebben! Op de terugtocht naar Cairns hebben we ook nog dolfijnen gezien, dus onze dag kon echt niet meer stuk!
Ook hebben we van de week een tour gemaakt naar Cape Tribulation. Dat is het regenwoud ter noorden van Cairns. We gingen eerst naar een dierenpark daarna hebben we door het regenwoud gelopen wat ondanks de regen nog steeds schitterend is. Ook hebben we een krokodillencruise gedaan. Met een boot gingen we de rivier op om krokodillen en slangen te spotten, en we hebben 2 krokodillen gezien jawel! Toen we verder door het regenwoud reden hebben we ook nog een Cassowari (of hoe je dat ook mag schrijven) gezien. Dat is een soort emu en voor degene die niet weet wat een emu is, het is een soort struisvogel haha. Was ook wel bijzonder dat we deze in het wild hebben gezien.
Ook zijn we naar Kuranda geweest. Dat is een dorpje midden in het regenwoud. We zijn met de Skyrail over het regenwoud heen gegaan, erg mooi. Kuranda zelf was heel klein en ontzettend touristisch maar er waren wel een aantal leuke dingen om te bekijken. Erg veel Aboriginal toestanden en je had er een candy kitchen waar je kon kijken hoe ze snoep maken, altijd leuk natuurlijk.
Veder zijn we natuurlijk ook nog uitgeweest hier in Cairns met de mensen die we kennen van andere tours en Uni. Ook zijn we met zn vieren (roos, nies, chris en ik) heerlijk uit eten geweest bij de Mexicaan om ons afscheid te 'vieren'. Eigenlijk is het een beetje treurig natuurlijk, Roos en Chris zijn nu al naar huis en Nies en ik gaan volgende week. Het is wel raar hoor nu ze weg zijn. We zijn toch een heel half jaar alleen maar bij elkaar geweest! Dus Roos: We missen je hoor en ik zie je snel!!! We hebben het erg goed gedaan met z'n drieen en ik heb echt een grandioze tijd gehad!
Dus tot zo ver eigenlijk het verslag van mijn reis, lieve mensen. Morgen gaan we mischien nog naar Fitzroy Island als het weer een beetje mee zit. Dinsdag vliegen we terug naar Sydney. Daar heb ik ook wel veel zin in! Dan moeten we daar van alles afscheid nemen want zaterdag 30 juli vliegen we terug naar het hopelijk zonnige Nederland (zondag 31 juli kom ik om ong 10 uur 's ochtends aan)! En ook dat vind ik wel weer leuk, ook al vind ik het wel heel erg raar om hier na een half jaar weg te gaan.
Maar, lieve mensen ik zie jullie dus allemaal weer snel. Dan gaat natuurlijk het dak er af op de Zomerfeesten!
Heeel liefs en tot snel!
xxx Nien
24 Juli 2005 - 09:10
Deed:
Heey Nien, Echt een super mooi verhaal! Ik ben nog steeds jaloers als ik t lees! Maar... je mag ook wel weer terug komen hoor een half jaar is wel weer lang genoeg! Kom maar weer lekker zomerfeeste! Bij deze wens ik je een hele leuke laatste week in Sydney en een goed terug vlucht naar ons kleinelandje! dikke lebber -
24 Juli 2005 - 12:30
Willem:
heej lieve nien!!!
zelfs je laatste verhaal is superleuk om te lezen! wat je daar allemaal ziet/doet is echt alles behalve saai!!! zoooo coooool allemaal! ben zooo benieuwd naar alle verhalen en foto's!
ik wens je natuurlijk ook een hele goeie reis naar sidney, niet te hard huilen daar... en dan terug naar ons!!!
KUS! -
24 Juli 2005 - 16:09
Man:
Ieeehhhh een haai, ik zie het al helemaal voor me hoe hard jij terug zwom naar die boot, haha!! Ik ben ook zoooo benieuwd naar al die foto's, want je omschrijft zoveel mooie dingen!!
Ik ben nu een weekje thuis van vakantie.....ging weer zooo snel. Het was echt super!! Heb zin om je weer te zien Nien, volgende week rond deze tijd ben je er al!! Have fun in Sydney and see you later alligater :)
Dikke kus -
27 Juli 2005 - 06:55
Nien:
Nou, ik ben weer in Sydney hoor! Het weer is hier geweldig, beter dan in Cairns! Vandaag hebben we weer een marathon gelopen door de stad samen met Wendy. Verder gaan we natuurlijk overal nog voor de laatste keer stappen! Vanavond is Bondi aan de beurt haha. Maar ik zal nog wel wat energie over houden voor de zomerfeesten hoor! Ik heb net de site gelezen en ik heb er super veel zin in! Ik zie jullie allemaal zondag (of later natuurlijk).
Kus
(en een lebber voor mn wijffies) -
27 Juli 2005 - 11:04
Roos:
Heeeeeeej lieve Nien, geniet nog maar lekker hoor daar in Australie, want hier in Nederland is het ook niet alles! haha Ik mis jullie ook en ben ook heel trots op ons 3tjes dat wij dit maar mooi hebben gedaan! Tot snel! Dikke kus van mij -
27 Juli 2005 - 16:17
Deed:
Heey Nien, Ik heb net ff foto's gekeken op Denies dr site: SUPER MOOI!!! Ik ben erg jaloers hoor!
Jij met die mega grote surgplank!! Stoer hoor!
Geniet nog ff van je laatste dagen in Sydney, 'sterkte'met t afscheid nemen van JULLIE stad!En we kijken hier natuurlijk uit naar je thuiskomst! Kan je meteen beginnen met feesten!
Tot heel snel, dikke smakkerd -
28 Juli 2005 - 15:13
Eef:
haaaa meisise!! jezus wat een verhalen zeg.. GEWELDIG!!! je hebt me zo jaloers gemaakt met die witte stranden en dat blauwe water!! poeh hee! nou ik ga ook nog 5 dagen naar terschelling na de zomerfeesten, daar hebben ze vast ook witte stranden enzo! hahahahaha, tot snel wijffie! dikke lebber -
29 Juli 2005 - 21:29
Ivar:
eej nien.. damned.. echt coole verhalen nien, jij maakt een hoop meer mee dan hier op 't platt'land.. haha nog maar eventjes... en dan ben je weer in NL! ik zie er wel naar uit om je weer te zien na al die tijd!!(ook al moet ik alle aandacht dan weer met je delen.. haha)
maar neem eerst maar eens goed de tijd om die laatste daagjes alles goed in je op te nemen en overal goed afscheid van te nemen!
ciao kus
ps. kom svp niet AL te bruin terug.. anders lijk ik zo wit, zou zonde zijn kom immers net terug uit spanje? hahah -
31 Juli 2005 - 11:51
WELKOM THUIS!!!!!!!!!!!