Alweer over de helft!
Door: Nienke
Blijf op de hoogte en volg Nienke
14 Mei 2005 | Australië, Sydney
Ik hoorde allemaal wilde verhalen over Koninginnenach en -dag en ik kan jullie zeggen.. hier is het natuurlijk ook niet ongemerkt voorbij gegaan! 's Ochtends zijn we met Ricky naar een of andere marshall art les geweest. Dat bleek dus een soort kong-fu te zijn haha zie je het voor je?! Nou goed het ergste was dat het in een park was waar iedereen je lekker aan zit te gapen! Nou goed, ik weet weer hoe ik mezelf moet verdedigen erg handig. 's Avonds gaf Jamie (een geweldige Canadese homo en ook exchange student) een hiphop les voor vrienden van de uni. Ik wist echt niet dat hij zo goed kon dansen echt super leuk! Het was heerlijk druk dagje want 's avonds hadden we natuurlijk Dutch Queensday party!!! Joehooe! We zijn uiteindelijk gestrand in de Sidebar waar we gelijk al 'kedeng kedeng'(haha ja van Guus) hoorde dat werd een mooi feestje! Alles was oranje en we gingen natuurlijk op zoek naar Nederlanders! En we hebben een paar hele leuke gevonden hoor, het was erg gezellig! Na het feestje hebben Denies en ik Matthijs nog even opgezocht in een andere tent. Hij was met een paar andere Nederlanders en die kenden zelfs Schipluiden en Speakers haha wat is de wereld toch klein! Dus tja, koninginnedag down under is ook erg leuk!
Vorige week zijn Denise, Denises moeder & oma en ik naar de Lion King geweest. Ik had al heel veel leuke reacties gehoord en het was inderdaad fantastisch. Zo mooi gemaakt allemaal echt schitterend.
Vrijdag hadden we een Harbour cruise van de studentenverenigingen waar we 'lid' van zijn. Je kon er onbeperkt drank en pizza's halen (nadat je entree had betaald natuurlijk) dus dat was een gezellig feestje. Je viel af en toe wel zowat om omdat die boot echt ontzettend schommelde haha. Maar het was wel erg leuk om 's nachts onder de Harbour bridge en langs het Operah house door te varen en dan ook nog feest te vieren.
Dinsdag zijn we met moeder en oma denise naar palm beach geweest. Daar hebben we eerst een hele berg beklommen die ongeveer met 90% omhoog ging. Maar oma is boven gekomen hoor, echt een taaie, heel knap! Daarna zijn we met de ferry naar een aantal strandjes geweest. het was daar zo mooi! Ik ging spontaan 'op een onbewoond eiland' zingen, echt een paradijsje.
En 's avonds ging ik m'n moedertje van het vliegveld halen! Jeeh! Ik was helemaal blij dat ik er toch wel even emotioneel van werd aah... We hebben gelijk wat gedronken op het vliegveld en lekker bijgekletst natuurlijk. Daarna zijn we naar het hostel gegaan waar mn moeder slaapt, erg mooi allemaal. Maar op een gegeven moment kwamen we er achter dat het slot toch niet zo werkte als het hoort, en zat ze dus opgesloten in de kamer! Haha gelukkig duurde dit niet zo lang aangezien mn moeder een beetje claustrofobisch is aangelegd ;). Uiteindelijk heeft ze voor 2 nachten een luxere kamer gehad totdat het slot gemaakt was, niet slecht. De volgende dag zijn we gelijk naar de trekpleisters van Sydney gegaan: de Harbour bridge en het Operah house. Ook hebben we lekker in de Botanic gardens gegeten, het was zo mooi weer! Daarna zijn we naar darling harbour gegaan en hebben we een ijsje gegeten met Denise en dr moeder. Dus we hebben gelijk een marathon door Sydney gelopen, een goed begin.
's Avonds zijn we uitgegaan in Bondi ( ik heb mn moeder thuis gelaten hoor haha) met Tim en Tony. Ze zouden Ruud de vrouwenmagneet meenemen dus wij waren natuurlijk erg beniewd naar Ruud! Jammer genoeg had Ruud al om 10 uur 's avonds een meisje aan de haak geslagen en kwam dus niet mee haha... Morgen hebben we weer met de jongens afgesproken en we zijn nu alleen maar nieuwsgieriger naar Ruud de vrouwenmagneet natuurlijk! Maar de avond in Bondi was erg gezellig met of zonder Ruud.
De volgende dag moesten we er weer vroeg uit want denise en ik gingen met de dames naar Taronga Zoo. Daar heeft mn moeder het eerste contact gelegd met de kangaroos en koala's. Het was echt erg leuk dat de tijgers en leeuwen zo dicht bij je liepen (wel met glas er tussen natuurlijk..). 's avonds hadden we een feestje bij de duitse Matthias die jarig was. En vandaag hebben mn moeder en ik samen lekker een hele lange beachwalk gedaan. Het was echt heel mooi om langs de ruige kust te lopen en lekker uit te waaien. Dus zoals jullie horen, is het hier echt nog steeds leuk na 3 maanden, en de tijd gaat echt ontzettend snel. Over 5 weken zit school er al weer op hier en gaan we reizen! Maar ik ga eerst nog heel erg genieten van deze weken met mn moedertje!
Heel veel liefs en take care!
Nienke
197/303 Castlereaghstreet
Sydney NSW 2000
Australie
14 Mei 2005 - 06:38
Denies En Roos:
nou, Nien....na 3 maanden heb je ook al niet naar ons leren luisteren! HET IS OPERA HOUSE!!! dus zonder h...hahaha lekker bezig...verder weer een erg leuk verhaaltje, wat heb jij weer een hoop meegemaakt zeg!! liefs van ons -
14 Mei 2005 - 10:16
Myrth:
Nien, ik begrijp dat je het erg druk hebt (OPRAH ontmoeten enzo!!) maar het wordt nu toch tijd voor een DVDtje hoor! :D Haha Geniet van je moedertje! Dikke lebberrrr -
14 Mei 2005 - 12:01
De Mannen:
hi dames.. wat een leuke verhalen allemaal.. ik moet zeggen dat m'n leventje hier in holland er flink bij verbleekt.. gelukkig hebben wij hier sinds kort andere uitdagingen zoals:
-koken
-boodschappen doen
-de was(&strijken)
-op tijd ontwaken
en nog vele andere bezigheden die beschreven staan in de LOI cursus"wauw, was ik maar een huisvrouw." wij vermaken ons dus wel! Ik ga Peet even uitzwaaien voor Luik-Bastenaken-Luik.. wens hem succes he? ciao xx
ivar -
14 Mei 2005 - 12:44
Dewi:
Heey Nien, Leuk hoor al die verhalen vanuit verwegiestan. Feest nog maar lekker door, want voor je het weet is het weer voorbij! Hier in Nederland gaat ook alles nog steeds lekker, k was gister avond in speakers: er was geen bal aan! het was gewoon bijna helemaal leeg!!! maar ja, volgende week maar weer! Heel veel plezier nog met je mama, en we lezen je verhalen wel weer!! kuxxies Deed -
15 Mei 2005 - 10:02
Man:
Ik zwijmel weg bij je verhalen.....heerlijk!Ik heb de laatste tijd ook hele leuke dingen gedaan: Verslagen maken, opdrachten maken en nog eens verslagen maken. Hahaha ook geweldig dusssss ;) Maar dan ben wel al over drie weken klaar :D Nien kan je nou al golfsurfen?? Straks kan ik het nog beter dan jij als je terug bent.....dat moet niet kunnen he, jij zit een half jaar in dat golfrijke gebied! Nien...ik heb zin om coleslaw met je te eten :)
Have fun xx -
16 Mei 2005 - 19:13
Marja:
Hallo eindelijk een berichtje van jullie, Vorige week wel kontakt gehad om te vragen hoe Marja gereids had. Maar verder waren we nog niet op de hoogte, Marja is nu als ik dit schrijf precies een week weg. Geniet er nog maar even van zo met zijn twee. We horen alle verhalen wel als ze terug komt. liefs Marja -
18 Mei 2005 - 06:53
Priscilla:
Tsjonge zeg, wat een super leuke foto's van jullie drie! Geweldig zo'n aandenken.
Nog veel plezier samen met Marja en boeken he, die reis! -
19 Mei 2005 - 11:52
Ivar:
hi nien(&mam natuurlijk)..hoe gaat het? stomme vraag.. jullie missen mij natuurlijk enorm! haha met mij gaat het goed.. naast het feit dat ik erg last kapsones heb.. haha ik heb nu al lekker weekend..HEERLIJK! peet en ik redden ons goed hier.. wel hebben we onze familienaam aangepast.. na mijn ervaringen van de afgelopen weken binnenshuis ga ik iig in de toekomst door het leven als J. Steen.. dus kijk niet gek op van dat nieuwe naambordje.. het koken gaat aardig hoor! veel plezier nog even.. en ik zal duimen voor een beetje beter weer daar! ciao xx -
19 Mei 2005 - 19:04
Eef Peef:
heeee lieve nien & moeder !!!! haha
Haaa die nien, hoe kan een fotosessie ook ontbreken.. ik dacht al.. wanneer komtie nou?! tieten vooruit en kont naar achter heh! ;)
Ej zo te horen kunnen peet en ivar goed koken en strijken dus jullie hoeven nooit meer wat te doen als je thuis bent, peet en ief zijn dan huisvrouwen en jullie kostwinnaars hahahaha. (ohh sorry haha)
Ej nien ik heb een baantje erbij; schoonmaken bij m'n opa&oma, beregezellig en 'k krijg nog 'n zakcentje ook haha
Nou ik ga ook maar weer is verder met leuke dingen doen;; slapen enzo (blijft toch m'n hobby heh)
Dag lieve nien, 'k mis je keiharde wekkerradio met grote vragende ogen (eef wordt nou alsjeblieft wakker)op zondagochtend na het stappen hoor! hihi
dikke lebbers!!! -
20 Mei 2005 - 08:18
Marja:
Hallo iedereen in Nederland. Hier aan deze kant van de wereld is het geweldig. Echt een andere wereld en het krioelt van de mensen op straat. Het is erg gezellig hier. We hebben heel veel gzien. Het weer valt jammer genoeg af en toe een beetje tegen, maar verder is het erg leuk. Ook gaan mijn dochter en ik lekker shoppen. Leuke prijsjes hier. Echt aan het strand hebben we niet gelegen, maar het is er niet minder leuk om.
Nou allemaal tot volgende week, dan laat ik haar weer achter.
Nou Nien, je weet het ik vind het erg leuk bij jou.
Groetjes allemaal -
20 Mei 2005 - 18:46
Ivar:
hi dames.. ivar weer! volgens mij moet ik tpch even wat rechtzetten om in de toekomst normaal te functioneren.. ik zit nagenoeg tegen een burn-out aan.. dus koken zal er niet al te veel van komen haha leuk dat jullie het zo naar je zin hebben!
hopelijk heb je nog even lekker weer...ow ik moet gaan. ik word opgehaald we gaan naar het STRAND!;) haha veel plezier.. ik ga weekend vieren.. ciao xx -
22 Mei 2005 - 13:40
Hoi Meisjes:
hoe gaat het bij jullie volgens mij wel gezellig.
HE marja kan jij Nienke nog een beetje bij houden of gaat jou dat tegenwoordig te snel
Volgens mij maken die mannen het ook goed Peet heeft v.d. week wat strijktips van zijn wijze zus gekregen dus ook dat komt wel goed.
Ook wij zijn dus inmiddels weer thuis van dat leuke Italie en hebben prima gehad met lekker weer. Momenteel zit Chris voor de buis te kijken naar Monaco GP waar we in de vakantie geweest zijn dus allemal bekende plekjes Hier alles ok veel plezier nog he Horen we jou volgende week weer Mar? -
22 Mei 2005 - 14:36
Deed:
Nien, we hebben voor t eerst gewonnen sinds je weg ben!!! en nog wel van die vieze ouwe wijven!(hec) Dit moest toch even gemeld worden! -
22 Mei 2005 - 19:57
Eef:
ja INDERDAAD, dát mag in de krant!!! Ik heb die stinkert (die naar zweet ruikt)met staart-en bril, even flink zitten knijpen. én ik kreeg zelfs een opmerking van ; blijf nou eens met je poten van me af!! nou nou, wat een agressie van de oude bowling-technisch gooiende oma's!WHAHAAH ja hebben we ff mooi gedaan!
haha lebbert -
23 Mei 2005 - 12:16
Ivar:
tjongejonge dames.. mijn voetbalseizoen zit erop en dan komt jullie eerste zegen? haha gefeliciteerd iig..! moeders nog veel plezier bij je dochter eventjes... xx -
23 Mei 2005 - 16:31
Lins:
he nien, ja jeetje wat gaat het snel he, alweer 3 maanden! ik begrijp dat je het naar je zin hebt daar, het lijkt wel een avonturenboek! hier is alles ok. aanstaande zaterdag familiedag op de voetbal. Afstudeerperiode is ook al bijna afgelopen. in de week van 18 juni presentatie en verdedigen. en dan klaar!! ik ben misschien van plan om in september/oktober 2 maanden naar spanje te gaan, spaanse cursus doen. verder weet ik het allemaal nog niet hoor.
geniet jij er maar van, voor je het weet is het weer voorbij! xx -
25 Mei 2005 - 09:31
Hallo Nienke,
Nou ik ben weer goed aangekomen op Amsterdam, stonden daar toch twee leuke mannen om mij op te halen. Erg gezellig. We hebben nog even koffie gedronken en toen naar huis. Vasco was heel blij toen hij me zag, maar hij sprong niet boven mijn hoofd uit hoor.
Ik heb een hele leuke vakantie gehad bij jou en de foto 's mailen we nog.
Veel plezier en tot bels en groetjes aan Rosie en Denise. -
25 Mei 2005 - 09:56
Wendy (krullevaar):
Hoi Nienke
zo te lezen heb je een leuke tijd daar ver weg! De kinderen zijn erg blij met de kaarten en vinden het leuk om wat van je te horen. Hier zijn een aantal kinderen die wat willen zeggen of vragen. Amine: "hoe gaat het met je?" Chayenne: "ik vind het jammer dt je weg bent" Tycho: "zijn de kangaroes lief?" Oluchi: "juf Nienke ik vind je lief" Carolien: "ik vind je heel lief en aardig" Nathalie: "ik vind je lief" Noora: "ik geef je een kus" Malcolm: "waar woon je nu?" Mitchell: "ik vind je lief" Sewal: "ik vind je lief" Mohamed: "ik vind je lief" Nicole: "ik vind je lief!" Youri: "ik vind je lief en ik mis je!" Elias: "ik vind je lief" Aytac: "je bent de liefste juf van de hele wereld!" Nou dat waren er een heleboel en bijna hetzelfde maar dat geeft niet! Ik heb gehoord dat je aan het nadenken bent over de lio om die hier op school te lopen ik zal je wel even mailen daarover!!
groetjes
wendy en de kinderen van groep 1a -
28 Mei 2005 - 01:21
Mike:
lieve nien,
ik zit nog altijd met smart op jouw surf verhalen te wachten en aangezien je al over de helft bent wordt het toch wel tijd, dacht ik zo!
zou toch zonde zijn als je terug kijkt op een geweldige tijd Down Under zonder gesurfd te hebben.
Verder wilde ik nog ff tegen Eef zeggen dat zij volgende keer drankjes haalt, want als ik het aanbied moet ze opeens naar huis. vreemd hoor!!
doei xxx mike -
29 Mei 2005 - 04:31
Denise**:
Ongelooflijk maar waar, ik moet het hier even kwijt.. wij hebben ELKE dag afgelopen week op de uni gezeten om te werken aan school.. jaja gister ook (Zaterdag) en vandaag zelfs op zondag!
IK ZEG GOED BEZIG!!
Kus van mij en succes met je monoloog ;) -
30 Mei 2005 - 19:52
Ivar:
hebben jullie die school eerst moeten ontdoen van al het stof eigenlijk? zoveel onderwijs wordt er volgens mij neit gevolgd! hahaha geintje meiden...bij mij zijn de laatste weekjes ook aangebroken.. helemaal kut als je t mij vraagt... gelukkig plannen jullie alles beter denk.. dat surfen komt er toch nog wel van? kisses your bro'